انواع روش های سفر به وان ترکیه
وان یکی از بهترین و نزدیک ترین شهرهای ترکیه برای ایرانیان به شمار می رود. این روزها وان ترکیه، مورد توجه بسیاری افراد برای خرید قرار گرفته است. این شهر تاریخی و زیبا در فاصله بسیار کوتاهی از کشورمان واقع شده است و از این رو مسافران بسیار زیادی از ایران برای گشت و گذار و تفریح و البته برای خرید از برندهای محبوب ترک به آن می روند. شهر وان کوچک ترین شهر ترکیه است و دارای طبیعتی فوق العاده زیبا و البته دریاچه ای به نام وان است که به جذابیت این شهر کمک شایانی کرده است. گذشته از خرید، گردشگران تور وان می توانند از مکان های دیدنی و جاذبه های تاریخی این شهر نیز دیدن نمایند. با ما همراه باشید تا بهترین و مناسب ترین روش های سفر به وان را بررسی و آنها را با جزییات مرور کنیم.
روش های مختلف سفر به وان
بهتر است بدانید که برای رسیدن به شهر وان ترکیه، روش های متعددی وجود دارد. این روش ها عبارتند از:
1. هواپیما
2. قطار
3. اتوبوس
4. وسیله شخصی
سفر به وان با هواپیما
وان، با اینکه شهر بسیار کوچکی است، ولی فرودگاه دارد. البته پرواز مستقیمی از ایران ندارد و چنانچه علاقه دارید به صورت هوایی به وان سفر داشته باشید، می بایست با تور استانبول، به استانبول سفر کرده و سپس با یک پرواز داخلی به وان برسید. اما باید بدانید این روش برایتان هزینه زیادی را در بر خواهد داشت.
سفر زمینی به وان با قطار
یکی از روش های مناسب و جالب، سفر به وان با قطار به شمار می رود. درست است که نسبتاً زمان زیادی را برای کنترل پاسپورت از دست می دهید، اما می توانید از زیبایی های بی نظیر و فوق العاده مسیر نهایت لذت را ببرید. البته لازم به ذکر است که دانستن بهترین زمان سفر به وان در کنار انواع روش های سفر به وان از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین در این روش خدمات مختلفی از جمله بیمه مسافرتی و اقامت در هتل و ... را خواهید گرفت. چنانچه سفرتان از تهران باشد، می توانید با قطار تهران، تبریز و وان سفرتان را ابتدا به تبریز و سپس به وان داشته باشید. به صورت کلی حدود یک روز زمان می برد تا با قطار از تهران به وان برسید.
سفر زمینی به وان با اتوبوس
از دیگر روش های ارزان و بسیار مناسب سفر به وان، اتوبوس است. در این روش هم در مرز ممکن است مقداری معطلی برای کنترل پاسپورت ها داشته باشید. در نظر بگیرید اتوبوس های این مسیر فوق العاده با کیفیت و مرتب هستند و خدمات و امکانات رفاهی خوبی را در اختیار مسافرین محترم قرار می دهد. بهترین مرز برای سفر با اتوبوس به وان، مرز رازی یا همان مرز کاپیکوی به شمار می رود چرا که دارای فاصله کمتری نسبت به مرزهای دیگر است، ولی ساعت کاری آن از 9 صبح تا 5 عصر است.
سفر زمینی به وان با وسیله شخصی
روش دیگری برای سفر به وان نیز وجود دارد که آن هم سفر با وسیله نقلیه شخصی می باشد. در این روش تنها ایراد این است که ممکن است خستگی راه برایتان بماند.
برای سفر به وان ترکیه با خودروی شخصی خود می بایست مراحل زیر را پشت سر بگذارید.
*گرفتن گواهینامه بین المللی که دارای اعتبار یکساله است.
*تعویض پلاک شخصی به پلاک بین المللی
*بردن دفترچه و کارت ماشین
*تهیه بارکدهای IR و CD
*پرداخت و تسویه عوارض شهرداری
*آمادگی و همراه داشتن مبلغی برای مجوز عبور از مرز
*بیمه کردن خودرو متناسب با زمان سفرتان
سفر به شهر وان با اتومبیل شخصی، دردسرها و هزینه های زیادی دارد ولیکن راحتی بی حد و اندازه ای را در بر دارد. توجه داشته باشید، شما با وسیله نقلیه خودتان، در سفر، هر موقع خواستید می ایستید، استراحت می کنید، هرچقدر خواستید خرید می کنید و البته به هر کجا که دوست داشتید می روید.
فاصله زمینی تهران تا وان
شهر وان که در شرقی ترین نقطه کشور ترکیه با داشتن 1938 کیلومتر مساحت، کوچکترین شهر ترکیه است. وان دارای مرز مشترک با ایران است. فاصله زمینی تهران تا وان 1093 کیلومتر است که از تهران به سمت تبریز و سپس انتخاب یکی از مرزها را شامل می شود. این مسافت حدود 11 ساعت زمان می برد. البته لازم به ذکر است که این ساعت بدون در نظر گرفتن ساعاتی است که در مرز و گمرک معطل می شوید.
مرزهای قابل دسترس به وان ترکیه
برای رسیدن به شهر وان ترکیه، 3 مرز وجود دارد. این سه مرز عبارتند از:
*مرز بازرگان که به آن مرز گورباغ نیز گفته می شود. به دلیل تنها مرز ترانزیتی 24 ساعته می باشد.
*مرز رازی که به آن مرز کاپیکوی نیز می گویند. ساعت کاری این مرز از 9 صبح تا 5 عصر می باشد.
*مرز سرو که نام دیگر آن مرز اسکندره نیز می باشد. محدودیت زمانی ندارد و از طریق شهر ارومیه قابل دسترس است.
*در بین تمام اینها بهترین مرز برای رفتن به وان ترکیه، مرز زمینی رازی نزدیک ترین فاصله تا تهران را دارد که برای رسیدن به آن می بایست از تهران ابتدا به تبریز رفته و سپس به خوی رفته تا به مرز رازی برسید.
مدارک لازم برای سفر زمینی به وان
*پاسپورت یا گذرنامه
*پرداخت عوارض خروج از کشور
*کاپوتاژ (مجوز خروج ماشین از کشور)
*گواهینامه بینالمللی با اعتبار حداقل یک سال
*پلاک بینالمللی
*کارت مالکیت خودرو
*دفترچه ماشین
*بیمه 10 روزه خودرو